Фінансування СумДУ і СНАУ зросте

24.01.2020

17 університетів України у 2020 році отримають більше коштів, серед них і два сумські. Так, згідно з даними Міністерства освіти і науки України, Сумський державний університет отримає більше на 33, 6 млн грн, а Сумський національний аграрний університет — на 19,4 млн грн більше.

З 2020 року ЗВО фінансуватимуться за формулою, де університети з кращими результатами діяльності отримують більше грошей порівняно із бюджетом минулого року. Обсяги фінансування розраховувалися за такими критеріями як: масштаб університету; контингент (кількість студентів-бюджетників); регіональний коефіцієнт; позиції у міжнародних рейтингах; обсяг коштів на дослідження, які університет залучає від бізнесу чи з міжнародних грантів.

З 2021 року до цих показників додасться працевлаштування випускників, які МОН буде відслідковувати через онлайн-систему.

» Сумський національний аграрний університет увійшов у п’ятірку ЗВО, які отримали найбільший обсяг фінансувань – 120% у порівнянні з минулим роком. Сума коштів, передбачена державним бюджетом для Сумського НАУ – 190,8 млн. грн. Для порівняння: у 2019 році держава профінансувала СНАУ на 158,9 млн. грн.

Таким чином Сумський національний аграрний університет продемонстрував реальні результати впровадження стратегії сталого розвитку університету», — повідомляє сайт СНАУ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: