Будівельник Федорченко поскаржився прем’єр-міністру на великі проблеми у своїй компанії

24.01.2020

Нещодавно сумські будівельники взяли участь у нараді з прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком, на якій обговорили складні проблеми будівельної галузі. Зокрема забудовник Віктор Федорченко поскаржився очільнику Кабміну на свавілля ДАБІ та обленерго, навівши конкретні приклади корупції.

«Перед новим роком я подаю декларацію на введення в експлуатацію двох будинків — 10 тисяч квадратних метрів житла. Приходять до мене начальник виробничого відділу та головний інженер і кажуть, що інспектор ДАБІ запитав: «Ви вхідний квиток купили?». Що ж це за вхідний квиток? Приносять договір із такою-то фірмою, за яким я повинен перерахувати гроші на адвокатську фірму, і тільки тоді вони приймуть в експлуатацію. От вам приклад корупції. Це вже зараз, у теперішній час», — розповів прем’єру Федорченко.

За словами забудовника, звернення з цього приводу до прокуратури марні, бо там кажуть, що нічого не можуть зробити, мовляв, адвокати є адвокати.

«Якби в іншій державі, в адвоката б забрали його посвідчення, щоб більш ніколи в житті не працював, а отих начальників ДАБІ уже б повиганяли», — зауважив Віктор Федорченко.

Далі він продовжив свою розповідь прикладом незадовільної роботи монополістів, а саме обленерго:

«У 2018 році я заплатив 15 мільйонів на підстанцію. На сьогодні вони її не побудували. Я будинки ввів в експлуатацію, люди платять по 3 гривні, ми несемо збитки, а їм вся ця справа»по деревне».

Озвучені проблеми сумський забудовник підкріпив матеріалами, які були передані прем’єр-міністру.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: