У Білопіллі на честь Володимира Висоцького назвали вулицю

26.01.2020

У Білопіллі з 2016 року колишня вулиця Будьонного перейменована на вулицю Володимира Висоцького.

Відносно нова вулиця району Киселівки, її забудова почалась у семидесятих роках, за задумом тодішнього керівництва міста, а скоріше партійних керманичів, повинна була б називатись «Молодіжною», пише bilopillia.city.

Назву їй цю ще не присвоїли, а тут якраз трапився черговий ювілей чи то революції, чи самого Будьонного, тож забудовану вулицю назвали на честь радянського полководця, який, очевидно, і знати не знав про існування міста Білопілля.

І от прийшла декомунізація, і довелося перейменовувати цю та інші вулиці.

— Ми на кожній із вулиць провели збори мешканців або опитування, і з кількох варіантів люди вибирали найбільш прийнятний для них, — згадує міський голова Білопілля Юрій Зарко. — На цій вулиці, а вона невелика, мешкало кілька фанатів Володимира Семеновича, тож вони і запропонували назвати вулицю на честь свого кумира. Закону про декомунізацію така назва не суперечила, тож ми винесли запропоновану назву на розгляд сесії і депутати затвердили цю пропозицію.

На першому будинку є невеличка табличка, яка пояснює, на честь кого названа вулиця.

Мешканці вже звикли, а от гості міста дивуються. Адже Білопілля — єдине місто в Сумській області (якщо я помиляюсь, поправте), в якому є вулиця Володимира Висоцького.

25 січня Володимру Висоцькому виповнилось би 82 роки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: