У Сумському районі кіт врятував господаря під час пожежі

27.01.2020

27 січня о 03:34 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Северинівка, Сумського району. Телефонували жителі села, які побачили охоплену вогнем покрівлю сусідського будинку. На гасіння направили черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини з обласного центру та місцеву пожежну команду с. Миколаївка, яким довелось подолати відстані у 15 та 10 км відповідно.

Через те, що будинок був дерев’яний, вогонь дуже швидко поширився. Ще до прибуття вогнеборців на допомогу господарю прибігли сусіди, які разом з чоловіком приступили до приборкання полум’я підручними засобами.

Ускладнювало ситуацію те, що для забезпечення безперебійної подачі води на гасіння пожежні автоцистерни довелось направляти для дозаправки до найближчої водонапірної башти, що знаходилася на відстані 1 км від місця пожежі.

О 04:21 рятувальникам разом з сільськими вогнеборцями вдалося локалізувати загоряння, запобігши його подальшому поширенню безпосередньо на житлові кімнати та розташовану поруч господарчу споруду. О 05:16, використавши близько 7,5 т води, пожежу ліквідували.

Всього на гасіння було залучено від Державної служби України з надзвичайних ситуацій – 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця техніки, від місцевої пожежної команди – 2 працівника та 1 одиниця техніки.

Навіть страшно уявити до яких наслідків могла призвести ця пожежа, оскільки загоряння сталося пізно вночі, коли господар будинку спав. Чоловік не постраждав і завдячує цим своєму улюбленцю – домашньому коту, який вчасно розбудив його.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі. Димохід був не чищений від сажі та мав тріщини у конструкції, повідомляє управління ДСНС України у Сумській області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: