Легенді карного розшуку Сумщини виповнилось вісімдесят років

27.01.2020

Кудар Віктор Петрович, колишній керівник карного розшуку області, який безпосередньо розкрив десятки тяжких та особливо тяжких злочинів, відсвяткував свій 80-й рік народження.

Ювіляра привітали керівники Головного управління Національної поліції області, колишні колеги, представники ветеранських організацій та карного розшуку області.

Вручаючи імениннику квіти, подарунок та вітальну адресу, Андрій Пасічник, тимчасово виконуючий обов‘язки начальника ГУНП в області, побажав йому міцного здоров‘я та довгих років життя: «Від імені керівництва ГУНП та себе особисто щиро Вам дякую за неоціненний труд по захисту законності та правопорядку, і за той безмежний досвід, який Ви передаєте молодим працівникам поліції. Від усієї душі бажаю вам здійснення заповітних мрій та сподівань, миру та злагоди, безмежного щастя і добра».

Полковника колишньої міліції привітали колишні колеги, представники ветеранських організацій ОВС та прокуратури.

Народився Віктор Петрович в містечку Сміла, що на Черкащині. У липні 1962 року закінчив Московський державний університет ім. Ломоносова. Відразу після цього й до серпня 1965 року працював слідчим у прокуратурі Новосибірської та Свердловської областей.

Службу в органах внутрішніх справ розпочав у 1965 році слідчим слідчого відділу УВС Сумського облвиконкому. Враховуючи великий досвід роботи, а також особисті та професійні якості молодого правоохоронця, у травні 1971 року його призначають заступником начальника відділу карного розшуку УВС Сумського облвиконкому, а у жовті 1972 року – начальником цього ж відділу.

На цій посаді Віктор Петрович працює майже десять років. Саме під його керівництвом і за безпосередньої участі розкритий злочин, що на той час набув небаченого розголосу – вбивство п‘яти жителів села Нижня Сироватка Сумського району. Буквально за два дні вбивця був вирахуваний та затриманий, сам же керівник карного розшуку та кілька оперативників отримали відзнаку Міністра внутрішніх справ колишнього СРСР.

З листопада 1982 року Віктор Петрович працює у слідстві, у серпні 1989 року його призначено на посаду заступника начальника УВС Сумського облвиконкому, звідки він улітку 1991 року йде на заслужений відпочинок.

Однак навіть будучи на пенсії, полковник міліції активно займається наставницькою роботою: консультує молодих оперативників, передає свій безцінний досвід слідчим, до нього приходять радитись його колишні учні та вихованці.

Віктор Петрович має більше відомчих 30 заохочень, нагороджений медалями «За бездоганну службу» (всіх ступенів), «За відмінну службу по охороні суспільного порядку», знаком «Відмінник міліції».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: