У Глухові пам’ятники знаменитих людей заростають бур’янами

27.01.2020

Глухівчанка Валентина Велигодська, яку знають як активного вуличкома, навела лад біля пам’ятника Героєві Радянського Союзу Миколі Баришеву на Вознесенському кладовищі. Прийшла сама, бо «серце не витримало щоразу дивитися на бур’яни та зарослі біля відомого розвідника».

Каже, що на кладовищі буває часто, і бачила, як усе літо та осінь могила тонула в бадиллі. Зима цього року без снігу, почорніле гілляччя примарою залишилось стояти. Жінка пояснила, що Баришева знала особисто, а про подвиги вчила у школі. Коли була семикласницею, батьки купили в нього будинок.

Микола Баришев – не місцевий, після війни приїхав жити у Глухів. У бою отримав тяжке поранення. Тож довго не прожив, помер у 42 роки. Дітей у них з дружиною не було, рідних у Глухові теж не лишилося. Але весь час за могилою доглядало місто, ходили школярі.

– У мене тиск високий, почуваюся погано. Ось стало трохи краще, то вирішила піти прибрати. Я вже нічого не розумію. У світі все перевернулось, якщо влада допустила такий безлад. Нікому нічого в цьому місті не треба… Стоять могили та пам’ятники знаменитих людей у бур’янах, а всім однаково, – приговорювала пані Валентина.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: