У діях сумської мерії запідозрили кримінал

29.01.2020

Розтрата бюджетних коштів і примушування директорів шкіл укладати договори за цінами вище ринкових. Таке у діях службових осіб Сумської міськради запідозрили співробітники УСБУ в Сумській області, за повідомленням яких поліція розпочала кримінальне провадження. Про це стало відомо з ухвал слідчих суддів Зарічного райсуду Сум, які оприлюднені у реєстрі судових рішень, пише sumy.today.

22 січня Зарічний райсуд Сум розглянув клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів Сумської міськради у зв’язку із розслідуванням кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Згідно ухвали суду, досудове розслідування розпочате за повідомленнями УСБУ в Сумській області про те, що у 2018 році службові особи Сумської міської ради під час проведення тендеру на закупівлю спеціалізованого програмного забезпечення для реалізації Єдиного центру звернень громадян до міської ради в рамках проекту Контакт-центр 15-80 здійснили розтрату коштів в сумі близько 220 тисяч гривень.

«Крім того, службові особи Сумської міської ради, зловживаючи службовим становищем, з метою уникнення проведення централізованих тендерних закупок послуг програмного продукту Онлайн школа, посилаючись на розпорядження міського голови, зобов`язали директорів сумських шкіл укласти договори з ТОВ ОШКОЛА без права вибору альтернативних варіантів.

Також, службові особи Сумської міської ради, зловживаючи службовим становищем, на виконання проекту Безпечна школа умисно примушували директорів ЗОШ м. Суми укладати договори з КП Інфосервіс щодо обладнання відеоспостереженням школи за ціною вище ринкової», йдеться в ухвалі суду.

Суддя Зарічного райсуду Сум таке клопотання задовольнив та надав слідчим тимчасовий доступ до оригіналів документів, що стосуються реалізації проекту Єдиного центру звернень громадян до міської ради.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: