Скарги забудовника Федорченка перевірить Держархбудінспекція

29.01.2020

Держархбудінспекція врахувала скарги на неналежну роботу територіальних департаментів у Харківській та Сумській областях та проводить перевірки.

В.о. Голови Держархбудінспекції Олена Костенко провела зустрічі з керівниками територіальних органів ДАБІ у Сумській та Харківській областях для отримання пояснення через скарги на неналежну роботу територіальних департаментів ДАБІ. Про це повідомляє прес-служба ДАБІ.

По місту Суми було озвучено скарги на безпідставні відмови у прийнятті об’єкта в експлуатацію. «Сумські дебати» писали про це в матеріалі «Будівельник Федорченко поскаржився прем’єр-міністру на великі проблеми у своїй компанії»

При вивченні обставин, з’ясувалося, що дані дії вчинялися посадовими особами органу державного архітектурно-будівельного контролю Сумської міської ради.

«Незважаючи на те, що зазначений орган контролю не підпорядкований Держархбудінспекції, але ситуація із порушенням вимог законодавства, в будь якому випадку, є неприпустимою. Тож Управління ДАБІ у Сумській області має перевірити діяльність місцевої інспекції та надати результати заходів нагляду для подальшого реагування. У разі виявлення порушень ДАБІ підніматиме питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності», – наголосила Олена Костенко.

Крім того, керівникам територіальних органів ДАБІ Харківської та Сумської областей надано доручення організувати в регіонах відкритий діалог із суб’єктами містобудування для опрацювання наявної проблематики. Фактичну ж якість та формат змін у роботі цих двох структурних підрозділів в.о. Голови Держархбудінспекції Олена Костенко перевірить особисто – під час робочих поїздок у регіони та спілкування із учасниками будівельної галузі.

dom.ria.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: