У Глухові керівника лікарні призначили без конкурсу

29.01.2020

Зважаючи на внесення змін до класифікатору професій у медичній галузі та відповідного законодавства, керівником лікарні буде вже не головний лікар, а директор.

27 вересня 2019 року була створена ліквідаційна комісія задля перетворення Глухівскької ЦРЛ в комунальне некомерційне підприємство, яка повинна була вирішити низку питань подальшої долі лікарні. Головою комісії назначили Сергія Володимировича Носкова. За законом на момент перетворення всі повноваження мали б перейти до голови комісії, а за головним лікарем залишалося б право керування медичною діяльністю. Юристом лікарні Сергієм Якименко був розроблений статут, що відповідає вимогам чинного законодавства, в якому був прописаний пункт, що до моменту проведення конкурсу на посаду гендиректора Глухівської міської лікарні функції головного лікаря виконує голова комісії, тобто Сергій Носков.

Потім, після затвердження пакету документів мали б оголосити конкурс, створити конкурсну комісію, затвердити її склад, визначити порядок проведення конкурсу і вимоги до кандидатів на зайняття посади керівника комунального закладу.

Розроблений юристом лікарні статут був поданий до виконкому. Все мало б пройти чесно і прозоро, як того вимагає закон. Та склалося не так, як треба, а так “як завжди”.

В четвер за закритими дверима членами виконкому було проведено засідання, де мали б колективно обговорювати статут, представлений головою комісії Сергієм Носковим. Та замість того, щоб затвердити поданий пакет документів, або направити його на доопрацювання, членами виконкому був розроблений свій варіант статуту. А Сергія Носкова як голову комісії навіть не запросили на нараду. Тобто правовий акт затвердили без рішення сесії, яке мало б припинити роботу ліквідаційної комісії, потім створити нове підприємство, та без присутності голови комісії. В п`ятницю, 25 січня Носкову вручили статут, який потрібно було зареєструвати до 27 січня.

Аби не ставити людей в заручники, не скорочувати штат чисельності працівників, як того вимагав дехто з влади, 27 січня Сергій Носков зареєстрував новостворене підприємство КНП “Глухівська міська лікарня” Глухівської міської ради.

В той же день своїм рішенням без конкурсу на посаду генерального директора був призначений виконуючий обов’язки головного лікаря ЦРЛ Анатолій Кіяшко, з яким уклали контракт на кілька років.

hlukhiv.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: