У Сумах меморіальна дошка пам’яті Героїв Крут уже рік висить розбитою

30.01.2020

У Сумах рік висить розбитою меморіальна дошка пам’яті Героїв Крут. Вона знаходиться на стіні будинку №36 по вулиці, яку перейменували на честь Героїв Крут.

Виготовили дошку у 2017 році, не за бюджетні гроші. Відкривали рівно два роки тому – 29 січня за участі нині покійного заступника голови обласної ради Анатолія Річкаля, екскерівника апарату обласної адміністрації Дмитра Живицького та Сумського міського голови Олександра Лисенка. За розпорядженням останнього і встановлювали меморіальний знак.

Відділ культури мав би тримати її на обліку, а департамент інфраструктури – нести за неї матеріальну відповідальність. «Табличка – це замало, треба встановити відповідний пам’ятний знак. В мене така ініціатива є – Тобто, ви її ремонтувати не будете? – Чому, будемо обов’язково, я зараз з’ясую чому вона не відремонтована», – відповів Сумський міський голова Олександр Лисенко.

В.о. директора департаменту інфраструктури Сум Віктор Павленко розповів журналістам Суспільного, що проситимуть меценатів допомоги у відновленні таблички. «Заздалегідь ми попереджаємо обслуговуючу організацію, яка піклується за порядок за вказаною дошкою, за місцем і готуємося до цієї дати, вони підготували, але, на жаль, вона розбита була раніше», – каже Павленко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: