Олександр Стрельченко: Якщо влада ухвалить кабальний Закон «Про працю», вона фактично легалізує рабство

30.01.2020

Сумщина приєдналася до протестних акцій профспілок проти рабського законодавства про працю – «Хвиля гніву», яка відбувається сьогодні, 30 січня, у більшості міст і районних центрів країни.

Таким чином учасники акції демонструють обурення і висловлюють своє бачення проти законопроектів, які порушують трудові права людини, руйнують збалансовану законодавчу систему трудових прав і гарантій, ігнорують норми Конституції України.

Підтримати віче прийшли і депутати Сумської обласної ради, представники ПП ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ. Голова обласної партійної організації Олександр Стрельченко зауважив, що найближчим часом влада має намір прийняти законопроект «Про працю», який позбавляє найманих працівників правового захисту, а профспілки – можливості їх захищати. Цей документ прямо суперечить статті 22 Конституції України, яка забороняє звуження існуючих прав і свобод громадян при ухваленні нових або зміні діючих законів.

«Перед виборами влада нам обіцяла створити нові робочі місця, повернути заробітчан. Натомість за закритими дверима розробила кабальний закон «Про працю». Хто тепер повернеться? Виїдуть і ті, хто не збирався!», — упевнений обласний депутат.

На його переконання проект нового Трудового кодексу від Кабінету міністрів має одну глобальну мету – тотальне урізання прав українців на працю.

Натомість розповів в інтерв’ю місцевим телеканалам, що його політична сила по-іншому бачить реформу трудового законодавства: в першу чергу треба забезпечити права і соціальні гарантії людей праці. Тому фракція ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ у Верховній раді внесла в парламент свій проект Кодексу про працю, який повністю відповідає вимогам Конституції.

«Якщо зараз нас не почують і влада ухвалить цей законопроект, то фактично легалізує рабство і поверне Україну у часи «панщини», — резюмував Олександр Стрельченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: