Екоінспекція зобов’язала СНАУ відшкодувати понад 170 тисяч грн збитків

30.01.2020

29 січня Північний апеляційний господарський суд залишив без змін рішення Господарського суду Сумської області щодо стягнення з Сумського національного аграрного університету збитків, завданих довкіллю. Про це сьогодні, 30 січня, повідомили в прес-службі Держекоінспекції.

Зазначаєтся, що наприкінці 2017 року Держаною екологічною інспекцією у Сумській області було здійснено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Маловисторопським коледжем ім. П.С. Рибалка Сумського національного аграрного університету. Тоді перевіркою було встановлено, що у період з травня 2015 року по лютий 2017 року цим коледжем здійснювався забір та використання підземних вод без дозволу на спеціальне водокористування. Даний факт є порушенням ст.ст. 44, 48, 49 Водного кодексу України. В результаті самовільного водокористування було завдано шкоду навколишньому природному середовищу в розмірі 171 900 гривень.

“У зв’язку з небажанням СНАУ відшкодовувати збитки у добровільному порядку, Інспекція була змушена звертатися із позовом до суду. І тепер, після тривалої судової процедури, Сумський національний аграрний університет зобов’язаний відшкодувати повну суму збитків, розраховану фахівцями Інспекції”, – йдеться у повідомленні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: