Резервна армія: У Сумах розпочався навчально-методичний збір

30.01.2020

117 окрема бригада територіальної оборони продовжує навчання відповідно до плану підготовки на 2020 рік. Сьогодні у Сумському вищому професійному училищі будівництва та автотранспорту проводиться навчально-методичний збір з кадровими військовослужбовцями та резервістами, пише sumypost.com.

Військовозобов’язані 117-ї окремої бригади територіальної оборони отримають теоритичні знання та відпрацюють свої навички зі стрільби в електронному тирі.  Під час теоритичних занять кадрові військовослужбовці та резервісти обговорять зміни в законодавстві, керівних документах Міністерства оборони України та Генерального Штабу ЗСУ, а також статут для підрозділів територіальної оборони.

“Сьогодні проводиться навчально-методичний збір з офіцерами, командирами батальйонів та начальниками штабів – кадровими військовослужбовцями та резірвістами, які заключили контракт для проходження служби в підрозділах  теротиріальної оборони Сумської області. Метою навчально-методичного збору є доведення змін в законодавстві, керівних документах Міністерства оборони та Генерального Штабу.  Також буде проведено обговорення статуту для підрозділів територіальної оборони.  Львівська Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відпрацювала проект статуту. Під час занять буде проведено обговорення та його апробація для затвердження Міністерством оборони та в подальшому застосуванні під час планування ведення бойових дій та повсякденної діяльності підрозділів територіальної оборони”, – говорить Юрій Полоус, полковник, командир 117-ї окремої бригади територіальної оборони.

Охочі проходити службу у підрозділах 117-ї окремої бригади територіальної оборони можуть звертатися до Сумського обласного військового комісаріату за адресою: вул. Герасима Кондратьєва, 30 та до військових комісаріатів на території Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: