Сумським ветеранам забезпечать безкоштовний медогляд?

30.01.2020

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда прогнозує введення обов’язкового щорічного безкоштовного медогляду ветеранів із 1 квітня 2020 року.

«Я думаю, що ці обов’язкові медичні огляди будуть введені зі стартом другого етапу медреформи, з 1 квітня, коли ми перейдемо на оплату медпослуг через Національну службу здоров’я України, — сказала вона. — Ветерани, які не пройдуть цей безкоштовний медогляд, не зможуть отримати від нас проплачену медичну послугу».

Також відомство продовжує роботу з Міністерством охорони здоров’я щодо вдосконалення підходу, який передбачає пакет додаткових послуг, які будуть безкоштовно надавати ветеранам в медустановах. Це будуть не всі медустанови, а тільки ті, які будуть відповідати вимогам НСЗУ і захочуть надавати послуги ветеранам. «Ми домовилися, що допоможемо їм відповідати цим вимогам у частині якогось обладнання або функціональної здатності, беручи до уваги те, що у нас є певні міжнародні партнери, які погодилися підтримати медустанови, які в подальшому будуть обслуговувати ветеранів», — заявила Оксана Коляда.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: