Під сумською мерією був протест

31.01.2020

Віче профспілок області відбулось 30 січня у Сумах в рамках всеукраїнської акції “Хвиля гніву”. Виступили проти прийняття законопроєкту “Про працю” та внесення змін до законодавчих актів, щодо професійних спілок, повідомляє Суспільне.

Зібрали віче профспілок на вулиці Петропавлівській, біля будівлі Сумського державного університету, звідки перейшли до обласної філармонії, де всі присутні мали змогу висловити свої зауваження до законопроєкту. Загалом зібралися близько 250 учасників.

Обговорення тривало близько двох годин. Після чого присутні ухвалили резолюцію, де вимагають відкликати закон “Про працю”, а у разі його прийняття – аби президент наклав вето.

“Ми згодні на те, що проєкт потрібно змінювати, той “КЗоТ”, який є на сьогодні. Його треба осучаснити, а не порушуючи ні Конституції, ні міжнародні конвенції. Він повинен бути погоджений і з роботодавцями, і з профспілками. Цей закон, перш за все несе звільнення людини безпідставне, тобто одна сторона захотіла звільнити – йому сьогодні не потрібні ці люди, і вони просто вивільняють за один день”, – прокоментувала голова Сумської обласної ради профспілок Тетяна Євдокимова.

Після прийняття резолюції учасники віче вирушили до обласної ради, де передали резолюцію керуючій справами виконавчого апарату обласної ради Вікторії Патютько, яка вийшла до мітингувальників, а потім т. в. о. голови облдержадміністрації Ірині Купрейчик, яка пообіцяла передати позицію профспілок до Кабміну.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: