Фінансовий апетит керівника сумської «швидкої» обурив обласних депутатів

01.02.2020

150 тисяч гривень на місяць, мільйон двісті – на рік. І це – при розмірі посадового окладу – 8 тисяч гривень. Фінансові доходи директора «Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» обурили не лише його підлеглих, зарплата яких – 5 тисяч гривень, а й депутатів бюджетної комісії Сумської обласної ради.

Захмарні премії міністрів, підвищені заробітні плати народних депутатів спричиняють негативний резонанс в українському суспільстві. Втім, далеко від столичних посадовців, охочих збагатитись бюджетним коштом, не відійшли й місцеві керівники, говорить депутат Сумської обласної ради, голова обласної організації ПП ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ Олександр Стрельченко.

«Майже в 30 разів більшу заробітну плату отримував головний лікар «швидкої допомоги» ніж його підлеглі – фельдшери вищої категорії. Коли ми дізналися, що Анатолій Александренко виписував собі премію більше 100 тисяч  гривень на місяць, наша бюджетна комісія і депутати обласної ради, м’яко кажучи, були в шоці», — обурюється Олександр Стрельченко.

Одразу ж обранці подали запит, аби головний лікар швидкої прозвітував про свою роботу. Але він… захворів.

Олександр Стрельченко вважає цинізмом той факт, що коли їхня фракція і бюджетна комісія обласної ради чи не півроку домагалися у КабМіну, аби той виплатив мільйонні заборгованості медикам Сумщини, керівник медичної установи шикував!

«На мій погляд, це нездорове розуміння моралі і справедливості, коли головний лікар «швидкої допомоги», де люди отримують мінімальну зарплатню, може дозволити призначати собі понад мільйон гривень на рік! Виходить такий собі рабовласницький лад у комунальній установі: коли пани живуть у сотні разів краще ніж їх працівники. І при цьому Анатолій Александренко постійно плакався, що в установи немає коштів на пальне, ремонт машин, медикаменти», — говорить опозиційний політик.

Він зазначив, що це єдина комунальна установа обласної ради, премію керівництву якої погоджує профільне управління ОДА.

Наразі Олександр Стрельченко підготував депутатський запит із вимогою заслухати публічний звіт керівника «Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» на сесії обласної ради. Серед іншого бюджетна комісія обласної ради, до складу якої входить Олександр Стрельченко, направила звернення до управління охорони здоров’я, аби там надали всю інформацію стосовно доходів керівників медичних установ області. За наполяганням обласних депутатів перевірять також рівень заробітку керівників комунальних установ, які підпорядковуються управлінню майном Сумської обласної ради.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: