У Сумах засумнівалися в результативності роботи нових табло-радарів по 42 тисячі грн

03.02.2020

Під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові порушили питання придбання у 2020 році п’яти табло-радарів за кошти міського бюджету.

Як повідомив в. о. директора департаменту інфраструктури Віктор ПАВЛЕНКО за умови наявності фінасування встановлять табло-радари на основних виїздах/в’їздах до Сум: вул. Роменська, пр-т Курський, вул. Харківська, вул. Білопільський шлях та вул. Г. Кондратьєва.

«У 2019-му році ми вже встановили два табло-радари, вони прийняті до комунальної власності і знаходяться за адресою: вул. Героїв Крут, їх подарував місту благодійний фонд. Вартість одного – 42 тисячі гривень. Для того щоб придбати п’ять нових в інші райони міста, по суті, потрібно 210 тисяч гривень. Якщо профільна депутатська комісія погодить такі витрати, департамент готовий придбати і встановити інформаційні табло-радари», – наголосив посадовець.

Керівник обласного центру зауважив, що перше корегування бюджету буде в березні, тому до 1 квітня структурний підрозділ міськради має з’ясувати наскільки результативним є встановлення табло-радарів на прикладі вже двох попередніх.

«Якщо ви хочете отримати позитивну відповідь з боку комісії, вам потрібно довести, що ситуація на дорогах міста змінилась. Для цього необхідно співпрацювати із патрульною поліцією Сум – зібрати дані до встановлення табло-радарів та після. Також вивчіть реакцію водіїв. Поліція має дати відповідний висновок, а ви надати обґрунтовану відповідь. Результати повинні бути до 1 квітня, після чого чекаю доповідь», – підкреслив Олександр Лисенко.

Нагадаємо, головне завдання табло-радарів – звертати увагу водіїв на швидкість руху автівок, таким чином змушуючи дотримуватись показників, встановлених правилами дорожнього руху задля безпеки на дорозі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: