Хто має обслуговувати газові мережі в сумських багатоповерхівках?

03.02.2020

Поділ тарифу на газопостачання на безпосередньо сам газ і його транспортування несподівано викликав суперечки між сумськими газовиками і організаціями, що обслуговують житловий фонд, пише shans.com.ua.

На апаратній нараді в Сумській мерії начальник Сумського відділення АТ «Сумигаз» Олег Радченко пояснив, що їхня компанія займається транспортуванням газу — від магістрального газопроводу до вентиля в квартирі споживача, плата населення за транспортування йде на обслуговування газових мереж. І тут же представники сумських жеків, які були присутні на засіданні, що називається, зловили Олега Радченка на слові.

— Ми тільки що почули, що «Сумигаз» відповідає за транспортування газу до вентиля в квартирі. Тоді чому ж вони не експлуатують внутрішньобудинкові мережі, не проводять техогляд, не обслуговують? Якщо вони їх використовують для транспортування і мешканці платять їм за те, що газ пройшов по цих трубах, то чому обслуговуючі організації повинні нести відповідальність за ці труби? Гроші заробляють одні, а відповідальність — на інших! — обурилася представник «Рембуду».

Мер Олександр Лисенко погодився, що це справедливе зауваження, і доручив своєму заступнику по ЖКГ Олександру Журбі розібратися в цьому питанні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: