На Сумщині жінка намагалася відкупити чоловіка, який їздив п’яним за кермом

03.02.2020

Під час нічного патрулювання міста співробітники у складі групи реагування патрульної поліції зупинили автомобіль. За кермом перебував місцевий житель, у салоні також знаходилася його дружина. Перевіряючи документи водія, правоохоронці запідозрили, що той нетверезий.

«Від медичного обстеження на стан сп’яніння громадянин відмовився, — розповідає Сергій Коверсун, заступник начальника Шосткинського відділу поліції. – Тож наші співробітники розпочали процедуру оформлення на нього адміністративного протоколу у відповідності зі ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння». Під час заповнення необхідної документації до службового автомобіля підійшла його дружина та запропонувала 4 000 гривень — за не притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності».

Поліцейські застерегли 59-річну жінку від необдуманого вчинку, попередивши про кримінальну відповідальність. Проте вона наполягала. Відтак, поліцейські задокументували факт надання неправомірної вигоди та відкрили стосовно громадянки кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Тепер обом із подружжя доведеться постати перед судом. Чоловіку загрожує чималий штраф, його дружині — обмеження волі на строк до чотирьох років, повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
10.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 61 вибух
10.05.2024 У Сумах на Привокзальній сталася ДТП
10.05.2024 326 ворожих ударів за добу: поліція документує наслідки
10.05.2024 Президента просять посмертно нагородити орденом “За мужність” загиблого захисника Романа Гетьмана
10.05.2024 Підтримка для ВПО, які вимушені були покинути свої домівки на території, на якій оголошена обов’язкова евакуація
10.05.2024 “Крошки” з Охтирки здобули Гран-прі фестивалю в Туреччині

Коментарі: