У Сумах назвали кількість дітей з інвалідністю, яким оплатять реабілітацію з бюджету

04.02.2020

Близько 120 дітей з інвалідністю у Сумах у 2020 році зможуть отримати реабілітацію за державні кошти. Раніше держава оплачувала реабілітацію дітей тільки з ДЦП, тепер допомогу можуть отримати діти з будь-яким діагнозом.

Про таку постанову Кабміну, прийняту у грудні 2019 року, розповіли у міській раді.

«На цей рік в державному бюджеті передбачено 1 млн 800 тис. гривень для дітей Сум. Гранична вартість реабілітаційних послуг складає від 16 до 25 тис. гривень, і залежить від стану дитини. Якщо дитина сирота, або позбавлена батьківського піклування, і має інвалідність, то гранична вартість цієї послуги збільшується на 50%,» — розповіла заступниця Сумського міського голови Альона Дмітрєвская.

У Сумах на обліку соціальних служб 1164 дитини з інвалідністю. За словами Альони Дмітрєвскої, коштів має вистачити на реабілітацію приблизно 120 дітей. Обсяг послуг визначається спеціальною лікарською комісією.

«Батьки звертаються до свого задекларованого лікаря, який їм зробить виписку. Також беруть рекомендації лікаря-фахівця, який веде дитину. Цей лікар рекомендує обсяги реабілітації та безпосередньо сам реабілітаційний заклад. Далі вони звертаються до лікарсько-консультативної комісії, яка знаходиться в нашому місті в дитячій міській лікарні Св. Зінаїди», — пояснила заступниця директора КНП «Дитяча клінічна лікарня Св. Зінаїди» Наталія Спічакова.

Щоб дитина могла проходити реабілітацію за державні кошти, потрібно звернутися із заявою в міський департамент соціального захисту.

«У заяві обов’язково вказується та установа, де батьки бажають проводити реабілітацію своєї дитини. До заяви надаються копії: паспорта або свідоцтва про народження дитини, індивідуальної програми реабілітації (в якій обов’язково зазначені обсяг, терміни реабілітації, і ступінь обмеження дитини). І додається виписка з медичної карти амбулаторного хворого за формою 027-О «, — каже заступниця директора департаменту соцзахисту населення Сумської міськради Алла Котляр.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: