У Сумах захворюваність на грип та ГРВІ перевищила пороговий рівень на 45%

04.02.2020

Медики інформують: за даними щотижневого моніторингу у період з 24 по 31 січня у Сумах зареєстровано 3214 випадків захворювання на грип та ГРВІ, що на 1080 випадків (на 50,6%) більше, ніж за попередній тиждень – 2134.

Серед захворілих 68,3% (2315 осіб) – це діти до 18 років (на минулому тижні – 1582), з них школярів – 1207.

Інтенсивний показник захворюваності становить 1 210,5 на 10 000 населення, що вище за цілорічний пороговий рівень та середній рівень захворюваності (цілорічний поріг 665,3 на 10000 населення), перевищення порогового рівня на 45%.

Госпіталізовано за тиждень 218 мешканців міста – 6,8% від усіх захворівших (на минулому тижні – 178). Серед госпіталізованих 79,8% (174 особи – це діти, на минулому тижні – 125), з них школярів – 57.

За минулий тиждень зареєстровано 31 випадок захворювання на грип (усі дорослі). Летальних випадків не було.

Загальна кількість вакцинованих проти грипу з початку епідсезону 1171 особа.

У зв’язку з підвищенням рівня госпіталізації хворих дітей з ГРВІ та перевантаженням інфекційних відділень у КНП «ДКЛ Святої Зінаїди» розгорнуто додатково 90 інфекційних ліжок.

Враховуючи загострення епідемічної ситуації з захворюваності на ГРВІ та грип серед мешканців обласного центру з 24 січня у лікувально-профілактичних закладах міста введено комплекс протиепідемічних заходів: обмежувальні заходи у стаціонарних відділеннях закладів стосовно відвідувань госпіталізованих хворих, у тому числі – дітей, вагітних та породіль; у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» обмежено кількість осіб, які перебувають з хворою дитиною у стаціонарі, до 1 особи (перевага надається матері дитини); неухильне дотримання протиепідемічного режиму у лікувально-профілактичних закладах, особливо – у інфекційних відділеннях; обмежено госпіталізацію хворих на планове лікування (лише у разі нагальної потреби); запроваджено обов’язковий масковий режим.

Спеціалісти нагадують, щоб попередити зараження грипом та ГРВІ, потрібно уникати контакту з особами, що мають прояви грипозної інфекції; обмежити відвідини місць великого скупчення людей; часто провітрювати приміщення; часто мити руки з милом; не торкатися очей, носа або рота немитими руками; прикривати ніс і рот при чханні або кашлі одноразовою носовою серветкою, яку зразу ж після використання потрібно викинути; якщо у людини наявні симптоми грипу, необхідно триматися від неї на відстані не менше двох метрів; повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: