Із ПАТ «Сумихімпром» стягнули понад 120 тис грн за прострочення договору поставки

05.02.2020

До суду звернулося ТОВ «СХІДБУД» до відповідача: ПАТ «Сумихімпром» про стягнення 131 626,00 грн заборгованості за договором поставки.

Позивач обґрунтовує позовні вимоги тим, що відповідачем було порушено умови договору стосовно оплати отриманого товару, а тому наявні підстави для нарахування 3 % річних від простроченої суми, відповідно до статті 625 Цивільного кодексу України та пені на підставі пункту 6.4 договору поставки.

Представник відповідача у відзиві проти позову заперечує та просить суд відмовити в задоволенні позовних вимог, посилаючись на відсутність предмету спору в частині основного боргу та безпідставність нарахування штрафних санкцій, у зв’язку з порушенням справи про банкрутство відповідача та забороною протягом часу дії мораторію застосувати до боржника штрафних санкцій, 3 % річних та інфляційних.

Розглянувши подані документи і матеріали, господарським судом встановлені наступні обставини: між сторонами у справі укладено договір поставки, позивач зобов’язувався поставити відповідачу товар, а відповідач зобов’язувався прийняти та оплатити цей товар.

Як вбачається з матеріалів справи, на виконання умов договору позивач поставив відповідачеві товар, який було прийнято уповноваженим представником відповідача за довіреністю. Претензій щодо якості або кількості товару відповідачем не заявлено.

Відтак позивачем як постачальником зобов’язання за договором виконано належним чином.

Проте відповідач виконав свої зобов’язання з оплати поставленого товару з порушенням строку, зазначений факт відповідачем не спростувався.

Заслухавши пояснення сторін, суд виніс рішення про часткове задоволення позову: провадження в частині позовних вимог щодо стягнення з відповідача на користь позивача основного боргу в сумі 120 000,00 грн. закрити; стягнути з Публічного акціонерного товариства «Сумихімпром» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича компанія «СХІДБУД» пеню в сумі 10180,00 грн, 3 % річних в сумі 836,72 грн, витрати по сплаті судового збору в сумі 159,63 грн. та витрати на правничу допомогу в розмірі 3795,95 грн; в іншій частині позовних вимог відмовити, повідомляє Господарський суд Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: