«Сумитеплоенерго» проситиме НКРЕКП переглянути тарифи

05.02.2020

«Сумитеплоенерго» звернеться до регулятора, щоб їм переглянули тарифи. Причина – Сумська міськрада на сесії підвищила вартість оренди для ТОВ «Сумитеплоенерго» за користування Сумською ТЕЦ та мережами з 3% до 10% від вартості цілісного майнового комплексу, передає Суспільне.

За словами міського голови, це зумовлено тим, що треба ремонтувати мережі ТЕЦ.

«Мінімум перші два роки ці кошти повинні іти, а, може, поки не виконаємо левову частку ремонту комунікацій. Сьогодні теплові мережі знаходяться в такому вигляді, що є загроза аварійних ситуацій», – каже міський голова Олександр Лисенко.

Він вважає, що тарифи для сумчан при цьому не зростуть, бо рішення щодо встановлення тарифу робить НКРЕКП.

Директор ТОВ «Сумитеплоенерго» Дмитро Васюнін каже, що в чинний тариф було закладено 3% на оренду. Щоб сплачувати 10%, проситимуть НКРЕКП тариф переглянути.

«Джерел для сплати оперативної оренди в розмірі 10% в чинному тарифі немає. Тому, щоб сплатити зазначену оренду , ТОВ «Сумитеплоенерго» необхідно звернутись до НКРЕКП, що ми й будемо робити, з метою перегляду кінцевого тарифу. Нам пропонується підписати договір з 1 січня поточного року. Найближчий термін для коригування кінцевого тарифу це — квітень «, – каже Дмитро Васюнін.

Різниця орендної плати, за словами Дмитра Васюніна, ляже на споживачів. Якщо раніше орендна плата складала 11 млн грн на рік для «Сумитеплоенерго», то тепер це буде 39 млн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: