На Сумщині медзакладам вкрай не вистачає комп’ютерної техніки

05.02.2020

За інформацією начальника обласного управління охорони здоров’я Дмитра Кравцова, в електронній системі охорони здоров’я України зареєстровано 44 заклади спеціалізованої та високоспеціалізованої допомоги Сумської області із 46 автономізованих, що становить 95,6% таких закладів.

Поряд з реформуванням первинної ланки на Сумщині завершується автономізація закладів спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги. Прийнято рішення сесій обласної та місцевих рад про автономізацію всіх 49 закладів спеціалізованої (високоспеціалізованої) допомоги.

За оперативними даними в електронній системі охорони здоров’я зареєстровано 44 заклади спеціалізованої та високоспеціалізованої допомоги із 46 автономізованих (95,6%) (окрім КНП СОР «Шосткинський міжрайонний протитуберкульозний диспансер», що знаходиться в стадії приєднання до КНП СОР «Сумський обласний клінічний протитуберкульозний диспансер» та КНП СОР «Сумський обласний спеціалізований будинок дитини», з яким Національна служба здоров’я України не контрактує у 2020 році).

В органах державної реєстрації зареєстровано 46 закладів із 49 (94%), з них міських та районних – 28 із 29 (97%) (окрім стоматологічної поліклініки міста Ромни); обласних – 18 із 20 (90%) (окрім обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і обласної клінічної стоматологічної поліклініки).

Що стосується забезпеченості робочих місць комп’ютерною технікою на вторинному рівні, то вона становить 75,6%, у тому числі амбулаторно-поліклінічних підрозділів – 65,9% (робочі місця лікарів – 64%). У 2019 році придбано 667 комп’ютерів, у тому числі для амбулаторно-поліклінічних підрозділів – 484 (потрібно ще 590, для амбулаторно-поліклінічних відділень –393).

Забезпеченість комп’ютерною технікою на третинному рівні становить 66,6%, у тому числі амбулаторно-поліклінічних підрозділів – 51,6%, потрібно ще 562 комп’ютери. За оперативними даними, отриманими від закладів охорони здоров’я, усього необхідно придбати комп’ютерів для спеціалізованої та високоспеціалізованої допомоги – 1 152, для стаціонарів – 474.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: