На Сумщині судяться через водопровідні мережі, вежі та свердловини вартістю майже 13,6 млн грн

05.02.2020

Шосткинською місцевою прокуратурою встановлено, що рішеннями сесій Чернівської та Перемозької сільських рад Глухівського району в 2019 році підприємству в безоплатне користування передано водопровідні мережі, вежі та свердловини. У подальшому з вказаним підприємством укладено договори позички нерухомого майна для обслуговування водопровідних мереж та надання населенню послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Однак, відповідно до чинного законодавства договори оренди об’єктів у сферах водопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності, укладені на строк більш як три роки, підлягають нотаріальному посвідченню та державній реєстрації у встановленому порядку.

«Оскільки нотаріальне посвідчення та державна реєстрація укладених договорів не проводились, він є неукладеним, а підприємство користується нерухомим майном комунальної власності без достатніх правових підстав і фактично не несе відповідальність за невиконання або неналежне виконання умов вказаних договорів, в тому числі щодо забезпечення збереження майна», – розповів прокурор Глухівського відділу Шосткинської місцевої прокуратури Максим Чередниченко.

Відтак прокуратура звернулась до суду в інтересах держави з позовною заявою про повернення нерухомого майна вартістю майже 13,6 млн грн у комунальну власність. На даний час триває судовий розгляд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: