На Сумщині планують скоротити штат телевізійників та працівників радіо

06.02.2020

Лариса Якубенко, представник Нацради з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області, розповіла про те, що нова концепція передбачає всього 2 відрізка регіонального радіо — о 12:10 і 17:10 тривалістю 1,5 години сумарно, але тільки в будні. У вихідні регіони будуть мовчати, пише shans.com.ua.

Як повідомляє «Детектор медіа», планується скорочення штату філій приблизно на 44% (як телевізійників, так і працівників радіо).

«Нагадаю, що в 2008-2010 роках UA: СУМИ (тоді ще СОДТРК) отримала 6 радіочастот (Суми, Білопілля, Лебедин, Конотоп, Шостка, Тростянець) і в короткі терміни побудувала радіостанцію «Слобода ФМ». Грошей для розвитку Держкомтелерадіо не дало. Для доставки сигналу треба було прокласти оптоволоконну лінію: відрізки в Сумах, Конотопі, Шостці. Тому довелося звертатися до ОДА і до облради і просити субвенцію з обласного бюджету. Разом з ОДА розробили 2 цільові програми (у 2008, 2010). Винесли на розгляд сесії. Депутати облради підтримали, за що я завжди була і буду їм вдячна. Так як представники районів розуміли, наскільки важлива інформаційна складова для нашої області. Гроші на придбання передавачів у Лебедині та Конотопі в кошторисі теж не було передбачено. Тому ми використовували кошти самої компанії. Результат цієї роботи — 90% покриття області. «Слободу» чули не тільки на Сумщині — на Харківщині до Богодухова, на Чернігівщині — у Новгород-Сіверському районі. Позивний, логотип радіостанції, музичні заставки, перебивки, джингли, нові проекти — все це розробляли співробітники редакції. І робили це з великим ентузіазмом, тому що була велика мета — створити регіональну ФМ-станцію. Останнім часом до мене звертаються колеги з ТРК. Вони в розпачі та запитують, як же так, чому все згортається?! Я не знаю, що їм відповісти», — сказала вона.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: