Представники Ради Європи втрутяться у громадський бюджет Сум

06.02.2020

Представники Ради Європи планують допомагати сумчанам враховувати інтереси всіх громадян під час здійснення проектів громадського бюджету, пише suspilne.media.

Вони зустрілися з представниками Сумської міської рали, щоб обговорити проект «Партиципативне бюджетування для підвищення рівня інклюзивності у Сумах». Підтримку в цьому напрямку передбачає «Меморандум про взаєморозуміння», підписаний у грудні 2019 року між Конгресом місцевих та регіональнх влад Ради Європи та виконкомом Сумської міськради.

«Внутрішньо переміщених осіб вистачає тут. Цей рік революційний, тому що ми отримали зміни до виборчого кодексу. І це вже не просто мешканці міста, які проживають тут, це вже ваші виборці. Тож ,необхідно думати, як долучати категорії, які вчора були вилучені з процесів, щоб вони також себе відчули громадянами міста з правом голосу. І це буде ваша довга домашня робота, щоб до кінця цього проекту, а далі вже і на виборах, щоб ці люди не думали, що все вирішується без них», — зазначив експерт з питань залучення громадськості та відкритого врядування Ради Європи Сергій Карелін.

Секретар координаційної ради з питань громадського бюджету Сум Андрій Моша розповів: «Ми встановили кілька рекордів: це найбільша кількість проектів, які були подані, – 90, і кількість голосів – 19 тисяч мешканців міста взяли участь у голосуванні, і 90% було подано проектів в електронному форматі»

Як відомо:

Проєкт «Бюджет небайдужості» здійснюється у Сумах з 2016 року.

За цей час перемогли 47 проектів, на їх впровадження з міського бюджету виділено 24 млн грн.

2020 року на реалізацію очікують 12 проєктів, на суму 10 тисяч гривень. З них 9 – локальних та 3 – загальноміських, у категоріях – «здоровий спосіб життя» та «соціальний захист». Це дитячі та спортивні майданчики.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: