Школяр із Сумщини переміг у міжнародному конкурсі на кращу комп’ютерну гру

06.02.2020

Хлопець із села Стецьківка переміг у міжнародному конкурсі «KidIT Global Games Prize» на кращу комп’ютерну гру, розроблену дітьми, пише suspilne.media.

12-річний Євген Радько став першим у своїй віковій категорії. Конкурс відбувався у січні 2020 року в Амстердамі (Нідерланди).

Євген Радько вивчає програмування в одній із сумських IT-шкіл. Гру «Місія нового світу» Євген написав за два тижні. Вона мала відповідати головній тематиці конкурсу — «Я змінюю світ на краще». У його грі сучасний світ змінює собака, повертаючись для цього з майбутнього. Протягом гри собака має вимкнути бомбу, посадити рослини та виконати інші завдання зі збереження навколишнього світу.

Програмування візуальними мовами Євген почав вивчати рік тому, коли йому було 11. «Почав гратися десь із 8 років, і минулого року він конкретно сказав, що хоче займатися іграми», — розповідає мама Євгена, Тетяна Радько.

«Якщо ти розумієш логіку, то це зовсім не важко. А якщо логіка дається не так легко, то потрібно трішки позайматися, і буде все добре. Математика допомагає, щоб задавати координати героям для розміщення на сцені, англійська мова — бо проект зроблений на англійській, інформатика,» — дітиться досвідом Євген.

Із Сум на конкурс відправили 6 робіт. Євген єдиний сумчанин, який не зміг особисто презентувати свою гру в Амстердамі, і єдиний, хто став переможцем. «Женя не їздив, він не зміг, але переміг. І судді визнали його переможцем ще до того, як запросили в Амстердам. У нього дуже гарно виходило робити, він і самостійно робив, і далі покращував. І зараз він вже вивчає веб-розробку,» — розповідає викладачка Євгена, Юлія Михайленко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: