У Шостці продовжили карантин

07.02.2020

Сьогодні вранці, 7 лютого, у Шостці відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Обговорювалося питання стану захворюваності на ГРВІ та доцільності продовження карантину. Нагадаємо, заняття в навчальних закладах райцентру були припинені з 31 січня.

Начальник управління освіти Наталія Сергейко повідомила: згідно моніторингу, рівень захворюваності на ГРВІ серед школярів Шостки трохи збільшився. А головний лікар дитячої лікарні Тетяна Гончар поінформувала, що в стаціонарі лікувального закладу стало набагато більше хворих. 2 хворих дітей знаходяться в реанімації.

За даними завідуючої Шосткинським міськрайвідділом Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірини Хаміцевич, завдяки карантину, захворюваність істотно знизилася. Якщо протягом тижня, коли були припинені заняття, число захворілих склала 542 чол, з них 441 дитина, то на цьому тижні — 444 (281 дитина).

«Захворюваність нижче епідемічного порога на 9,4%», — поінформувала Ірина Хаміцевич.

Заступник міського голови Шостки Ніна Сиваєва запропонувала продовжити карантин у навчальних закладах до вівторка, 11 лютого, включно. Її пропозиція була підтримана.

У понеділок комісія ТБЧС знову проаналізує ситуацію і прийме рішення продовжувати чи ні карантин.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: