Реакція сумчан на бойкотування вистави «Любовь и голуби» в Сумах

07.02.2020

У соцмережі сумчани активно обговорюють бойкот, який влаштували через показ у Сумах вистави «Любовь и голуби». Здавалося б, причина мітингу абсолютна надумана: театр до нас приїжджав український — із сусідньої Полтавської області, актори наші, українські,  тема постановки мирна — про кохання, єдине, до чого причепилися активісти — російська мова вистави. Власне саме з цього і роздмухали істерію, мовляв, це намагються розповсюджувати «Руський мір» і таке інше. У місті, де дуже велика кількість жителів російськомовна, такі закиди виглядають просто абсурдними, тим паче, що заборони показувати російськомовний культурний продукт  немає.

«Жду не дождусь митингов под сумским театром перед спектаклями на русском языке «Вишневый сад», «Дядя Ваня», «Чайка», «Три сестры» …» — відреагував на своїй сторінці у Фейсбуці екс-мер Сум Геннадій Мінаєв.

У спільноті sumy 24 новина про бойкотуваня вистави зібрала понад 500 коментарів.

«Господи, избави мир от идиотов! Не знать НИ ОДНОГО языка, кроме украинского, не смотреть НИ ОДНОГО спектакля на других языках, не слушать НИ ОДНОЙ песни , если не на мове.И оставаться в первобытном состоянии.Браво, придурки, браво!» .

«Протестувальники,а коли ви на роботу ходите? Вам н/б не ставлять? Чи у вас карантин?»

Якщо подивитися на ситуацію зі сторони, складається враження, що її спеціально влаштували на замовлення ФСБ — щоб показувати в Росії картинку, як в Україні глумляться над культурою. Невже краще, аби люди займалися неподобствами, молодь губила себе наркотиками, ніж ходити у театри?

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: