Мерія відповіла на петицію про брудні хащі в центрі Сум

07.02.2020

Отримала відповідь міської влади електронна петиція сумчанина Андрія Мі «Перетворити брудні хащі центральної частини Сум на парки».

«В Сумах багато занедбаних територій, які дуже швидко, просто і майже безкоштовно можна перетворити на нормальні парки. Наприклад, незрозумілий ліс є вздовж озера Чеха зі сторони вулиці Івана Сірка та біля ТРЦ “Лавина”, майже теж саме від “харківського” мосту до вулиці Заливна та в інший бік до легкоатлетичного манежу. Ці непролазні хащі, як магніт, приваблюють тих, хто перетворює ці території на смітник і туалет.

Вирішити проблему дуже просто — потрібно зрізати зайві кущі і непотрібні молоді дерева, підстригти траву і бур’яни, як це було деінде зроблено в центральному парку. Це перетворить місця, де зручно пити настоянку глоду та справляти природні потреби, на місця, де приємно гуляти закоханим парам та сім’ям з дітьми. В масштабах міського бюджету це не буде дорого, а ефект для комфорту містян буде значним», — запропонував містянин.

На це мер відповів наступне:

«Повідомляємо, що з метою приведення зазначених у Вашій петиції територій до належного стану у 2019 році на замовлення департаменту інфраструктури міста СМР розпочаті роботи по розчищенню надмірно захаращених територій від ТРЦ «Мануфактура» до пішохідного мосту по вул. Прокоф’єва, прибережної смуги р. Псел в районі вул. Харківська — 3 та вул. Івана Сірка — 2, території прибережної смуги оз. Чеха зі сторони вул. Замостянська, земельної ділянки прибережної смуги р. Сумка в районі вул. Нижньохолодногірська, 3.

Ці роботи планується продовжити і в поточному році».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: