Сумська ОДА підписала мільйонний контракт із фірмою, підозрюваною в розкраданні бюджетних коштів

08.02.2020

Відділ освіти Сумської районної державної адміністрації підписав контракт на виконання ремонтних робіт вартістю 1,2 млн грн з фірмою «РОСТ-ГРУПП», яка підозрюється у розкраданні державних коштів, пише gromo.org.ua.

Договір був підписаний по переговорній процедурі. Предмет закупівлі – капітальний ремонт приміщення, а саме заміна віконних блоків, Терешківської філії опорного закладу Садівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Сумської районної ради.

Про проведення даних робіт було домовлено з фірмою, що фігурує у кримінальній справі. У проваджені йдеться про те, що службові особи Управління майном Сумського обласної ради вступили в змову з посадовими особами ТОВ «РОСТ-ГРУПП» і здійснили розтрату бюджетних коштів під час проведення ремонтних робіт.

Компанія «РОСТ-ГРУПП» також помічена у частих невиконаннях своїх зобов’язань перед замовником. За інформацією аналітичної системи youcontrol кількість розірваних договорів складає не менше 5 % від всіх завершених закупівель.

Усі контракти «РОСТ-ГРУПП» підписані з КУ “Управління майном Сумськоі обласної ради”, відділом освіти Сумської районної державної адміністрації та з Сумською районною радою. Фірма підписала 24 державних контракти, які проходили по переговорних процедурах на суму 10 млн. грн. при розмірі статутного капіталу, всього в 2000 грн, що говорить про можливу допомогу з боку посадових осіб.

Володіють фірмою двоє людей Лашутко Максим Анатолійович та Євдокимов Євгеній Володимирович. Обидва пов’язані з Сумською обласною адміністрацією, так їх дружини працюють в Управлінні охорони здоров’я.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: