Шалені зарплати головного лікаря: у Сумах правоохоронці перевірять роботу «швидкої»

10.02.2020

Під час апаратної наради тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Ірина Купрейчик закликала правоохоронні органи долучитися до перевірки Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги

Окрему увагу буде приділено питанням нарахування заробітних плат і премій працівникам закладу, зокрема, керівникові Центру.

«Середня заробітна плата у медичних закладах області – 6-7 тис грн, у лікарів – 7-9 тис. грн, у середнього медичного персоналу – 5-6 тис. грн, молодший персонал – 4-5 тис. грн. А в головного лікаря Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолія Александренка – майже 102 тис. грн. І таку зарплату він отримував із 2016 року, – повідомила Ірина Купрейчик. – Я прошу правоохоронні органи розібратися в цій ситуації».

За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Дмитра Кравцова, під час перевірки Центру обласною комісією, куди входили керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та депутати обласної ради, було виявлено численні порушення. Зокрема, те, що керівник закладу, маючи доходи більше 100 тис грн. в місяць, не зазначав в декларації про доходи відомості про суттєву зміну фінансового забезпечення. Головний лікар не виконав і низку своїх професійних обов’язків. Так, не зареєстровані вчасно автомобілі швидкої допомоги, які центр отримав ще восени минулого року завдяки ініціативі Президента України за кошти меценатів.

«Турбує і те, що існує загроза непідписання договору Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з НСЗУ. Адже перед керівництвом закладу поставлене завдання щодо реєстрації цього закладу протягом п’ятниці-суботи. Але станом на 13.00 в суботу цього зроблено не було, – повідомив Дмитро Кравцов. – На нараду зі мною та Іриною Купрейчик Анатолій Александренко не з’явився, мотивуючи це тим, що погано себе почуває. Нам сьогодні необхідно робити все можливе, щоб заклад уклав договір з Національною службою здоров’я, адже від цього залежить фінансування Центру».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: