Чиновники Сумської ОДА бідкаються, що на ремонт доріг не вистачить коштів

10.02.2020

Коштів, що були виділені урядом на ремонт доріг Сумщини, вкрай недостатньо, говорять у Сумській ОДА.

За інформацією начальника управління інфраструктури Володимира ДУДЧЕНКА, на 2020 рік обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Сумської області становить 866,7 млн гривень.

За результатами селекторної наради від 21.01.2020 під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія ГОНЧАРУКА, вирішено спрямувати до 80% коштів субвенції на виконання ремонтно-будівельних робіт, до 20% – на експлуатаційне утримання, а також здійснення ремонтно-будівельних робіт на ділянках автомобільних доріг протяжністю від 5 кілометрів, відмовившись від практики ремонту невеликих окремих ділянок.

Володимир Дудченко зазначає, що вказаний розподіл не забезпечить позитивної динаміки покращення якості автомобільних доріг загального користування. Враховуючи те, що протягом останніх 30 років кошти на ремонт та утримання автомобільних доріг місцевого значення фактично не виділялися, на сьогодні їх експлуатаційний стан можна охарактеризувати як аварійний на 95% їх загальної протяжності.

Виходячи з вартості проведення поточного середнього ремонту одного кілометра автомобільної дороги орієнтовно в сумі 8 млн гривень, з 18 районів, з урахуванням мінімальної протяжності об’єкта ремонту від 5 кілометрів, ремонтні роботи будуть виконуватися лише в 11 районах. На сьогодні управлінням інфраструктури облдержадміністрації визначено 23 об’єкти, де аварійні ділянки дороги розмірами менше 5 кілометрів, що, на думку Уряду, не потребують ремонту, але стан їх вкрай незадовільний.

«Ми підготували відповідне звернення до Уряду, тому що першочергово необхідно забезпечити приведення всієї мережі автомобільних доріг місцевого значення до мінімально допустимих показників безпеки дорожнього руху з урахуванням потреб спеціалізованих служб та шкільних автобусів. А це неможливо реалізувати без достатнього обсягу коштів на експлуатаційне утримання», – наголосив начальник управління інфраструктури.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: