У Сумах залишиться декоративний Ярослав Мудрий

11.02.2020

Сьогодні, 11 лютого, на засіданні виконкому Сумської міськради розглядали дві петиції, які стосувалися колишнього пам’ятника Ярославу Мудрому, який уже три тижні (рішенням виконкому, прийнятим у робочому порядку) як став декоративною скульптурою, пише sumy.today.

Перша — про розгляд петиції про демонтаж пам’ятника, друга — про захист пам’ятника.

Першу представляв автор петиції, колишній головний архітектор Сум Сергій Вінтоняк, який практично повторив свою петицію, а крім того, додав, що не розуміє, як можна порушити всі мислимі закони при установці пам’ятника князю, який був законником і зробив перший звід законів Київської Русі. Також він не розуміє, як можна ставити декоративну скульптуру Ярославу Мудрому.

У підсумку за знесення не проголосував ніхто, всі утрималися, друга редакція — не підтримувати петицію — підтримали всього п’ятеро, інші утрималися.

Друга петиція — про захист пам’ятника, яку підписали практично всі чиновники міськради, також не була підтримана. Всього 5 голосів за — ті ж, хто не підтримав петицію С. Вінтоняка.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: