У школах Сум карантин продовжили до кінця тижня

11.02.2020

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення продовжити карантин у закладах загальної середньої освіти до 14 лютого включно.

Підставою для прийняття такого рішення стали дані відділу охорони здоров’я щодо ситуації із захворюваністю на ГРВІ та грип.

Як повідомила в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко, станом на 11 лютого в КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» на інфекційних ліжках перебувають на лікуванні 113 дітей, з яких 72 мають діагноз ГРВІ (середньо важкий перебіг), 36 — пневмонія, один — грип.

У відділенні реанімації та інтенсивної терапії лікуються п’ятеро дітей: двоє — з ГРВІ (ускладнений перебіг), троє — з пневмонією.

Щодня в дитячу лікарню звертаються до 20 пацієнтів з діагнозом ГРВІ.

У КНП «Клінічна лікарня № 4» налічується 32 хворих, з яких з них 18 — з пневмонією і 13 — з ГРВІ.

Медики відзначили, що, незважаючи на стабілізацію захворюваності на грип та ГРВІ серед мешканців міста, кількість стаціонарних хворих значно не зменшувалася, спостерігалося збільшення кількості хворих на грип і зростання хворих з важкими проявами вірусних інфекцій та їх ускладнення.

У зв’язку з цим відділ охорони здоров’я вийшов з пропозицією призупинити функціонування освітніх установ в період з 12 по 14 лютого включно. Медиків підтримали заступник директора ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» Михайло Мацюк і міський голова Олександр Лисенко, який зазначив, що, що і було підтримано міською комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: