Стало відомо, що робила на Сумщині міністерка освіти

11.02.2020

Як ми повідомляли, сьогодні, 11 лютого, на Сумщині провела робочу поїздку Міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

За словами посадовиці, вона приїхала сюди з однією метою: подивитися, як влаштована освіта в маленьких сільських школах. «Коли працюєш в Міністерстві, формуєш політику щодо мережі, розподілу коштів, бачиш просто цифри, а не реальну ситуацію в кожному закладі. Не бачиш стан цих шкіл, стан доріг, реальну забезпеченість автобусами, тому я хочу для себе зробити певні висновки, – говорила Міністр. – Відвідавши Сумщину і Чернігівщину, я побачила, що в цих областях є проблема з оптимальною мережею навчальних закладів, що спричинена передовсім демографічною кризою та низькою щільністю населення».

Ганна Новосад відвідала Басівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів у Сумському районі. Школа знаходиться у найвіддаленішому селі Сумського району, на кордоні з Росією. Під час зустрічі з освітянами Ганна Новосад підкреслила, що МОН буде підтримувати не лише опорні школи, а й потужні заклади, які не є опорними, але знаходяться в регіонах із низькою щільністю населення.

Також посадовиця відвідала загальноосвітні навчальні заклади в Березівській ОТГ (Березівський НВК) та Лебединському районі (Голубівську ЗОШ).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: