Які райони Сумщини з найбільшою кількістю любителів «п`яної їзди»?

12.02.2020

Як свідчить поліцейська статистика, на території області у минулому році за участі нетверезих водіїв сталося 44 ДТП. В них загинули 2 особи, ще 57 — зазнали травм різного ступеню тяжкості.

З метою профілактики аварійності та зниження кількості потерпілих, працівники поліції регіону постійно виявляють та притягують до відповідальності нетверезих водіїв. І застерігають: сідаючи за кермо напідпитку, водії ризикують не тільки своїм майном, здоров‘ям та життям, але й становлять загрозу безпеці інших учасників дорожнього руху.

«Працівники у складі груп реагування патрульної поліції територіальних підрозділів лише за січень виявили на автошляхах області 215 нетверезих водіїв, — коментує ситуацію Андрій Каракуц, заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП області. – З них 11 осіб вдруге протягом року виявлені за кермом у стані сп‘яніння, а ще вісім виявлених нетверезих водіїв вже двічі притягувались до адмінвідповідальності за аналогічне правопорушення або ж відмовились від проходження відповідного медичного обстеження».

Як приклад можна навести красномовний факт: будучи після свят напідпитку, водійка ВАЗівки не вибрала безпечної швидкості руху і допустила зіткнення з іншим авто. На щастя, обійшлося без жертв, однак легковики зазнали серйозних механічних пошкоджень. Працівники поліції склали на жінку одразу кілька протоколів: за ч.4 ст.130 КУпАП (вживання водієм транспортного засобу після ДТП за його участю алкоголю, наркотиків,… лікарських препаратів…), ч.4 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами) та ст.124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів).

«Рекордний» показник утримують водії Охтирського району – 25 фактів нетверезого керування автотранспортними засобами, по 21 – у Білопільському та Шосткинському районах, 19 – у Глухівському та 17 – у Роменському районах.

Працівники поліції застерігають всіх без виключення громадян: будьте уважні, і в разі виявлення таких фактів повідомляйте на лінію «102» — можливо, таким чином ви упередите не тільки ДТП, але й навіть загибель чи каліцтво людини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: