У Глухові опозиція планує відправити мера у відставку

12.02.2020

Минулої п’ятниці до Глухівської міської ради скеровано листа від 19 депутатів Глухівської міської ради, в якому вимагається скликати позачергову сесію. На порядок денний пропонується винести всього три питання: звіт міського голови Мішеля Терещенка, розгляд його заяви про дострокове припинення повноважень і дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Олени Демішевої, пише nedelya.info.

Такий різкий і однозначний порядок денний від опозиції став можливим, бо кілька фракцій – «Воля народу», Укроп і БПП – пройшовши довгі місяці судових кіл, отримали законну більшість у місцевому глухівському парламенті. Нагадаємо, для голосування за будь-яке питання у міській раді має бути кворум мінімум із 18 депутатів. Опозиція сьогодні має 19 (останнім до ради зайшов укропівець С. Степаненко за рішенням Апеляційного суду).

Отже, опозиція чітко заявила про наміри відправити у відставку і мера, і секретаря. Ми звернулись до лідера найбільшої фракції «Воля народу» Юрія Бурлаки з проханням прокоментувати цю заяву. Він прямо сказав, що подібний крок треба було зробити вже давно, адже мер Мішель більше року як самоусунувся від роботи, але у них не вистачало голосів, бо майже два роки влада усіляко перешкоджала новим депутатам виконувати свої обов’язки.

– Пан Терещенко свого часу написав заяву про дострокове складання повноважень, і от тепер він, нарешті, дочекався кворуму. Ми з радістю дозволимо людині займатись своїми справами десь під Києвом. Глухів треба рятувати від непрофесійної команди фантастів. Та якої там команди, навіть це слово не підходить до кількох чоловік, які всі ці роки тільки і робили, що переслідували опозицію, звільняли неугодних, фабрикували догани і витратили на суди сотні тисяч гривень. Вони давно втратили свою більшість, в них гірко розчарувались навіть ті, хто їх підтримував, – говорить Ю. Бурлака.

Він заявив також про готовність прийняти бюджет, більше того – вони готові нести відповідальність за прийняті рішення. Головне – чітко визначити пріоритети, наприклад, медицина, а не намагатись завоювати дешеву популярність розбазарюванням коштів. «У 2018 і 2019 роках ми прийняли бюджет у липні і вересні, але у місті освітяни і медики не мали заборгованості із заробітної плати. Ми зробили все, щоб захистити ЦРЛ», – нагадав представник «Волі народу». Також він вважає злочинним затягувати питання із створення міської ОТГ, де потрібна стратегія розвитку. З ким із сіл об’єднається Глухів, яка конфігурація вигідна місту, до якої кількості жителів громади готуватись? Всі ці питання надважливі, а сьогодні ними ніхто не займається.

Сесія на вимогу більшості має бути призначена не пізніше наступної п’ятниці, 21 лютого. Опозиція не має жодних вимог до місця проведення, якщо влада вважатиме, що для зручності громадян треба провести засідання в палаці культури – будь ласка.

Як поведе себе нинішня влада? Чи буде міський голова звітувати про свою діяльність особисто чи перекладе, як завжди, обов’язки на Демішеву? Скоро побачимо.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: