Сумчанин став свідком того, як розвантажують партію фальсифікованої води

12.02.2020

До Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області надійшло звернення від скаржника, що придбав бутиль води ТМ «Іволжанська» питної обробленої негазованої № 1 ємністю 18,9 л виробництва ТОВ «Завод «Еко-продукт» в одного з ФОПів, що нібито займається реалізацією води для людей, які звикли дбати про своє здоров’я та пити очищену воду, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Згідно маркування вода була виготовлена в жовтні 2019-го, тоді як згідно неофіційної інформації відомий у Сумській області завод припинив свою діяльність ще влітку. До того ж скаржника насторожив той факт, що на його очах з вантажівки розвантажувалась велика кількість бутилів води ТМ «Іволжанська», тож пильний споживач звернувся з проханням розібратися згідно вищевикладених фактів, аби вирішити для себе, чи можна споживати і надалі улюблену ним раніше воду.

За даним зверненням спеціалістами було проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів — 29.01.2020 ФОП Нетьоса Г.В., та ТОВ «Нетьоса», що здійснює господарську діяльність за адресою: вул. 20 років Перемоги, 5. У ході перевірки було виявлено 172 бутилі води ТМ «Іволжанська» виробництва ТОВ «Завод «Еко-продукт» об’ємом 18, 9 л, на яких була відсутня дата виробництва чи «вжити до…». Згідно маркування номер партії ідентифікується з датою виробництва. Замість цього на кришці пляшки були наліплені тимчасові стікери з написом «від руки» кульковою ручкою «вжити до березня 2020». Також в наявності для реалізації були виявлені 24 пляшки об’ємом 6 л з вказаною датою виробництва: 20.09.2019, тоді як згідно листа директора ТОВ «Завод «Еко-продукт» підприємство не здійснює виробництво та продажу питної мінеральної води з 15.06.2019, а згідно реєстру операторів ринку ТОВ «Завод «Еко-продукт» припинив свою діяльність з 17.09.2019, що викликало сумнів щодо безпечності та законного виробництва води ТМ «Іволжанска».

Головним державним ветеринарним інспектором Сумської області було прийняте рішення про зобов’язання оператора ринку вилучити з обігу воду ТМ «Іволжанська», що реалізовувалася з порушенням вимог законодавства. За результатами перевірки було складено акт, припис, протокол та відповідно до п. 22 ч.1 ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та було накладено 2 штрафи на підприємця, що був зареєстрований, як ФОП та окремо, як ТОВ у загальному розмірі 37,784 грн. Вилучення та утилізація води відбулися за присутності інспектора Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

За негласної інформації, споживачами неодноразово було помічено в мережах магазинів реалізацію води ТОВ «Завод «Еко-продукт». За результатами проведення позапланових заходів всі матеріали були передані до правоохоронних органів для подальшого реагування.

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області наголошує, що саме оператори ринку несуть відповідальність за продукти харчування, які вони реалізують і в разі недотримання вимог законодавства, на них можуть бути накладені штрафні санкції або притягнуті до кримінальної відповідальності. Тому постачальникам слід зважити на ризики при співпраці із нелегальними виробниками, а споживачам бути пильними, як у відношенні до свого здоров’я, так і до закону, і повідомляти у разі виявлення невідповідностей чи підозри Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: