У Сумській духовній семінарії провели службу грецькою мовою

12.02.2020

12 лютого, на свято Собору вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, в Сумській духовній семінарії імені Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана) було звершено Божественну літургію грецькою мовою.

З благословення ректора Високопреосвященнішого митрополита Сумського і Охтирського Євлогія Літургію (напередодні – всенічне бдіння) в домовому храмі семінарії на честь преподобного Симеона Нового Богослова і праведного Іоанна Кронштадтського очолив проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко) у співслужінні викладачів у священному сані.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Вшанувати пам’ять трьох великих вселенських учителів і святителів на рідній їх мові зібралися викладачі, студенти та парафіяни семінарського храму, а також випускники духовної школи.

Підносити молитву і звершувати богослужіння грецькою мовою в духовних навчальних закладах у день Трьох вселенських святителів — це традиція, яка походить до часів Слов’яно-греко-латинської академії (XVII ст.). Традиція служіння Літургії грецькою мовою сприяє вихованцям духовної семінарії на практиці долучитися до стародавньої духовної культури, підносячи молитву мовою великих отців і учителів Церкви Христової.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: