У Шостці відбувся тарифний мітинг

13.02.2020

Сьогодні, 13 лютого, біля будівлі міськвиконкому у Шостці відбувся мітинг, що зібрав кілька сотень жителів міста. Учасники піднімали питання перерахунку за тепло, встановлення автономного опалення, передачі ТЕЦ у комунальну власність.

До мітингувальників вийшов мер Микола Нога. Він підтримав вимоги людей, які виступають за те, щоб Шосткинське підприємство «Харківенергоремонт» ще раз зробило перерахунок і знизило нарахування за послуги теплопостачання. Нагадаємо, що за грудень плата за опалення була зменшена на 10,6% … «Цього недостатньо! … Разом заставимо перерахувати ще більше», — заявив міський голова.

Позицію ШП «ХаЕР» намагався висловити в. о. начальника відділу збуту теплопостачального підприємства Григорій Хруневич. Через кілька хвилин один з учасників мітингу вирвав у нього з рук гучномовець зі словами: «Це локшина на вуха! .. Ми вашу локшину більше слухати не будемо!».

Мітингувальники продовжили спілкування у великому залі засідань міськвиконкому. Там теж вирували емоції, свою думку могли висловити всі бажаючі.

Ще раз виступив в. о. начальника відділу збуту ШП «Хаер» Григорій Хруневич. «Тарифи не придумані!», — запевнив він обурених шосткинців. Щодо індивідуального опалення, то, за словами представника теплопостачального підприємства, «кожна автономка, яка від’єдналася від будинку, збільшує вартість теплової енергії для тих, які залишилися» … Люди дуже емоційно реагували на його висловлювання. На жаль, конструктивного діалогу не вийшло.

Пролунав заклик запросити керівництво ТЕЦ, скликати сесію міської ради. Запропонували створити ініціативну групу. Пропозиція була підтримана. До ініціативної групи, яка займеться координацією зусиль громади щодо вирішення проблемних питань, що стосуються тарифів на тепло, автономного опалення та ін., увійшло 17 жителів Шостки. Перше засідання ініціативної групи пройде на початку наступного тижня.

Одна з лідерів мітингувальників заявила, що мітинг організований не політичними силами, а громадою.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: