На Сумщині горів ландшафтний парк

13.02.2020

10 лютого в урочищі Жилень, що відноситься до Сафронівської сільської ради Путивльського району, на території Регіонального Ландшафтного Парку Сеймський горіли заливні луки. Про це Регіональний Ландшафтний Парк Сеймський повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Хто був винуватцем пожежі — на жаль, невідомо. Очевидно, хтось підпалив траву, якої тут вдосталь. Пожежа поширювалась дуже швидко, бо цьому сприяв шквальний вітер, і рухалась у напрямку Спадщанського лісу, що відноситься до державного лісового фонду Конотопського лісгоспу, повідомляє прес-служба ДП «Конотопське лісове господарство».

«Завдяки оперативній роботі лісової охорони лісгоспу у складі п’яти чоловік та чотирьох чоловік служби України з надзвичайних ситуацій, пожежа до самого лісу не дійшла», — прокоментував подію директор підприємства Віталій Баранов. Він додав, що дещо пізніше на допомогу лісівникам прийшла і погода. Вітер, який гнав пожежу до лісу, пригнав і мокрий сніг. «Близько 20:00 почався мокрий сніг, і до 21:00 вогонь було погашено», – повідомив Віталій Баранов.

Нагадаємо, це далеко не перша пожежа в ландшафтному парку Сеймський.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: