За сумську мінерку-адвокатесу внесли заставу

13.02.2020

Сьогодні, 13 лютого, за 39-річну адвокатесу, якій прокурор Сумської області оголосив підозру в 41 неправдивому повідомленні про мінування ЦНАПу і судів у Сумах, внесли заставу в розмірі 162,16 тисяч гривень. У зв’язку із цим її відпустили з-під варти.

Учора, 12 лютого, слідча суддя Зарічного райсуду Сум Вікторія Мальована-Когер призначила підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Засідання розпочалося вчасно, о 16 годині. На слухання прийшли журналісти місцевих телеканалів та близько десяти слухачів, серед яких – сумські адвокати. Саму підозрювану у зал засідань завели до початку слухання, її обличчя було закрите капюшоном. Одна з двох захисників адвокатеси Юлія Молібог на початку засідання подала клопотання про проведення закритого засідання. За її словами, засідання має проходити у такому режимі, враховуючи професію підозрюваної, відомості її особистого сімейного життя та інформацію про близьких їй осіб. Підозрювана підтримала клопотання свого захисника. Суддя клопотання задовольнила, розгляд проводився у закритому режимі.

Нагадаємо, дзвінки про начебто замінування установ у Сумах почалися у жовтні минулого року. Спочатку «мінували» ЦНАП, потім почалися «замінування» судів. Тоді перевірялися усі п’ять сумських судів: Ковпаківський та Зарічний райсуди, Сумський окружний адміністративний суд, Господарський суд Сумщини та Сумський апеляційний суд. На кожен виклик на повідомлення про мінування виїздили поліція, ДСНС, швидка, кінологи, вибухотехніки. Наразі, збитки за один такий виїзд підрахувала швидка допомога – близько півтори тисячі гривень.

За даними прокуратури Сумської області, адвокатеса зізналася у скоєнні злочину.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: