У Недригайлові 26,5 мільйонів гривень освоює фірма, яка грубо порушує тендерне законодавство

13.02.2020

У Недригайлові реконструкцією спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів за 26,5 мільйонів гривень займається фірма, яка грубо порушує тендерне законодавство.

ТОВ  «ПРОФТ БУД СІСТЕМ» було визначено переможцем торгів рішенням тендерного комітету управління капітального будівництва Сумської обласної державної адміністрації оформленого протоколом Хо 86 від 19 червня 2019 року.

У тендері брали участь три компанії, але перевагу надали фірмі з сумнівною репутацією, яка запросила за свої роботи 26 мільйонів 494 тисячі 569,49 гривень. При цьому ні потужностями, ні фахівцями, ні вдалими проектами вона похвалитися не може.

Однак перемога викликає запитання. Згідно з п. 4 ч. | ст. 33 Закону «Про публічні закупівлі», тендерна пропозиція ТОВ «ПРОФТ БУД СІСТЕМ» підлягала відхиленню як така, що не відповідає умовам тендерної документації, оскільки не була підтверджена, як того вимагається, відповідність кваліфікаційним критеріям.  Фірма не мала досвіду виконання аналогічного договору, а також надала відгук не від замовника робіт, а від підрядника, що не експлуатує об’єкт та відповідно не може надати об’єктивно оцінити  якість виконання та навпаки є зацікавленою стороною, щоб приховати недоліки у виконаних будівельних роботах, у разі їх наявності. Втім, оскарження нічого не змінило.

Уже в процесі виконання робіт недригайлівці помічають очевидні недоліки, які можуть позначитися на результаті. Наприклад, фірма-виконавець зробила туалет для дітей з інвалідністю на 4-му поверсі, навіть не подумавши про те, як візочникам дістатися до вбиральні, адже у будівлі немає ліфту.

Крім того, мав місце нещасний випадок під час заміни системи теплопостачання. Працівник розбив арматурою голову 7-класниці, після чого дівчинку було госпіталізовано до місцевої лікарні та накладено шви.

Цікаво, що до цього на утеплення школи, нову покрівлю, заміну усіх вікон — було витрачено тільки 12 мільйонів гривен. А на заміну батарей опалення і ремонт після цих робіт (які в цій школі і так були досить сучасними в порівнянні з іншими аналогічними на Сумщині) — невідома фірма освоїть аж 26,5 мільйонів гривень!!!

За умовами тендеру закінчити реконструкцію мають до 25 грудня 2020 року, але наразі складно передбачати, чи встигнуть виконавці впоратися з усім об’ємом робіт і дотриматися стандартів будівництва. Тим не менше, вже відомо про плани ТОВ «ПРОФТ БУД СІСТЕМ» взятися за ремонт Сумського обласного художнього музею…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: