Стрілянина серед білого дня у Ворожбі: чим чоловікові заважала чужа вівчарка?

14.02.2020

Вчора, 13 лютого, від жителів Ворожби Білопільського району надійшов виклик, у якому вони повідомили про чоловіка, котрий на одній із міських вулиць стріляє у собаку. Про це повідомляє bilopillia.city.

Група швидкого реагування Білопільського відділення поліції одразу виїхала на місце події. Опитавши свідків та самого чоловіка, поліція склала протокол про правопорушення за статтею 174 КУпАП «Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку».

Зброю у правопорушника вилучено, матеріали направлено на розгляд суду.

Як пояснив правоохоронцям свої дії сам чоловік, чужий собака забіг на його подвір’я, після чого він узяв зброю, сів на велосипед і поїхав за ним.

— За законом, людина, яка має зброю і дозвіл на її використання, не має права не лише стріляти у межах населеного пункту (незалежно від того, стріляє вона по тваринах чи в повітря), а й узагалі ходити зі зброєю в зібраному вигляді. Зокрема, якщо власник зброї мисливець, у межах міста чи села він повинен носити зброю в чохлі та в розібраному вигляді й діставати та складати її лише у відведених для цього місцях, на території мисливських угідь, — прокоментував заступник начальника Білопільського ВПВіталій Коваленко.

(Відео не призначене для перегляду неповнолітніми особами)

Санкція 174 статті КУпАП передбачає накладення штрафу від ста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії і бойових припасів.

Остаточне рішення винесе суд.

Шоковані такою подією і очевидці, які стали свідками правопорушення:

— Обурює той факт, що ось так просто людина посеред білого дня може спокійно вийти і почати стріляти у місті. Це при тому, що поруч – дитячий садок, у якому перебувають маленькі діти, при тому, що у школах карантин і малеча може бігати вулицями, гратися в хованки і потрапити під кулі «мисливця». Це дуже небезпечно…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: