Водії сумських «швидких»: «Буває, пішоходи зневажають нами. Особливо, жіночки з дітьми»

14.02.2020

Вчора патрульні поліцейські зупиняли автомобілі, які не пропускали карету екстреної медичної допомоги з увімкненими маячками. Акцію «Увага: спецсигнал!» влаштували вдень у Сумах 13 лютого, йдеться в сюжеті UA:СУМИ.

У машині швидкої допомоги – фельдшер Олег Кузнєцов. Він працює медиком 35 років. Пригадує, як довезли пацієнта за 3 хвилини, здолавши 11 кілометрів: «У хворого була клінічна смерть, коли приїхали, на вулиці. Занесли в машину – на свій страх і ризик — давай тут відкачувати, завели сердечко, і все. Потім водію кажу: що хочеш витискай з цієї машини – ну бігом у лікарню».

За кермом швидкої сьогодні — Володимир Єрмак. Сім років, як доправляє хворих до лікарні на цій машині. «Бувало, що підрізали й зупиняли: і за двері, і за петельки хватали. Буває, пішоходи зневажають нами. Особливо, жіночки з дітьми. Водії на сьогодні почали поважати і пропускають».

Швидка та три автівки з патрульними стартували з вулиці Іллінської. На вулиці Петропавлівській зупинили автомобіль, що не надав перевагу спецтранспорту. «Порушення пункту 3.2 «Правил дорожнього руху». Санкція передбачає, за ст. 122 ч. 3 – 510 гривень штрафу», — прокоментував порушення речник патрульної поліції Сумської області Олег Сологуб.

«Я бачив швидку десь приблизно за один будинок. Скільки там метрів? Я, думаю, понад 100 метрів. Я тільки побачив, що автомобіль прибув, що вони увімкнули звуковий сигнал. Я прийняв, коли не було перешкод. Два автомобілі стояло з правого боку, прийняв направо. Відразу дав дорогу швидкій», — пояснив свою позицію водій зупиненого автомобіля.

Загалом за півтори години поліціянти зупинили трьох водіїв. Із двома провели профілактичну бесіду. Акція «Увага: спецсигнал!» — всеукраїнський захід патрульної поліції та екстреної медичної допомоги. У Сумах вона відбулася вперше у 2020 році.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: