Сумського суддю буде судити Вищий антикорупційний суд

14.02.2020

Сьогодні, 14 лютого, прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за матеріалами досудового розслідування детективів НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення судді Зарічного районного суду м. Суми в одержанні 2 тис. дол. США неправомірної вигоди.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що вказаний суддя висловив прохання громадянину надати неправомірну вигоду за винесення рішення у двох справах про адміністративні правопорушення на користь останнього та непритягнення його до відповідальності.

В ході обшуків, які було проведено 7 листопада 2019 року на підставі ухвал слідчого судді Вищого антикорупційного суду, правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти, що були отримані суддею у якості неправомірної вигоди.

На сьогодні досудове розслідування у справі завершено. Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Важливо: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє прес-служба САП.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: