Мешканцям сумських багатоповерхівок пощастило

14.02.2020

Тарифи на воду для сумчан, які мешкають у багатоповерхівках, поки не зміняться.

Як розповіли у «Міськводоканалі», вартість водопостачання не можуть підвищити, доки зі споживачами не заключать нові договори. Форму цих нових договорів має затвердити Верховна Рада, і це відбудеться не раніше травня.

Тож, поки що тарифи на воду підвищені лише для приватного сектору, юридичних осіб та бюджетних установ.

«На 1 січня 2020 року тарифи відшкодовували нам 85% витрат по водопостачанню і 76% витрат по водовідведенню. Зараз, якщо б ці тарифи приймалися для всіх категорій споживачів міста, вони наші витрати покривали б на 100%. Якщо було б врегульовано питання багатоповерхових будинків – а потрібно було б приймати цей тариф і для багатоповерхових будинків – плюс до них з 1 травня нараховувалася абонплата. Для інших споживачів, хто визначений централізованим водопостачанням, однозначно збільшиться, на 22% по воді і на 27% по водовідведенню. А для багатоповерхових будинків ще є час на врегулювання цього питання. Якщо не врегулюється, залишиться старий тариф,» — пояснила начальниця планово-економічного відділу КП «Міськводоканал» Сумської міськради Людмила Наталуха.

Вона також повідомила, що понад 90% споживачів – це багатоповерхівки, тому підвищення тарифу для інших категорій не дозволить покрити витрати підприємства на водопостачання і водовідведення.

Як відомо:

Нові тарифи на водопостачання і водовідведення прийняті постановою НКРЕКП 4 лютого. Відтак, тариф з централізованого постачання холодної води, який становив близько 9 грн за кубометр, збільшився до майже 12 грн., а за водовідведення – з близько 7,5 до майже 12,5 гривень за кубометр.

На сьогодні «Міськводоканал» має борги за електроенергію в розмірі 61 мільйон гривень. Минулого року підприємство отримало з міського бюджету близько 40 млн. фінансової допомоги, частина з них пішла на оплату боргу, частина – на капітальний ремонт мереж.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: