Сумські депутати-опозиціонери засвідчили шану і повагу мужнім землякам – воїнам-інтернаціоналістам

15.02.2020

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річницю виведення військ з Афганістану в Сумах традиційно відзначили біля Меморіалу загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

Долучилися до урочистих заходів і депутати обласної ради, представники ПП «Опозиційна платформа – За життя».

Звертаючись до ветеранів Афганістану, у своїх промовах вони засвідчували шану і повагу мужнім землякам, яким довелося нести нелегку військову службу у гарячих точках планети.

Депутат обласної ради, голова обласної організації «Опозиційної платформи – За життя» Олександр Стрельченко подякував воїнам-інтернаціоналістам за мужність та героїзм, високу відповідальність, за вклад у патріотичне виховання підростаючого покоління.

«Війна в Афганістані тривала більше 9 років. Вона забрала життя понад 15 тисяч осіб. 137 з них – мешканці Сумщини. Нині ми вшановуємо їх пам’ять. Сьогодні, коли в країні йде війна, саме воїни-афганці першими прийшли до військкоматів і стали ядром військових формувань. Ваш досвід – безцінний. Ви не даєте забувати про подвиг героїв кривавої війни, не забувати історію, шанувати пам’ять борців за свободу, незалежність та мир», — звернувся до присутніх обласний обранець.

Він побажав усім міцного здоров’я, миру та злагоди.

Настоятель храму Іоана-воїна Євген Феденко провів молебен за загиблими. Далі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто віддав своє життя під час бойових дій у різних країнах, а також воїнів, загиблих на сході України і поклали квіти до Меморіалу.

Урочистим маршем пройшли вихованці Ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою ім.Хартиненка та військовослужбовці 27 артилерійської бригади.

Після мітингу, під час спілкування з опозиціонерами, більшість афганців говорила про байдужість держави до їхніх проблем – пенсії урізані, частина виплат, фактично анульована.

«Гарантії та права воїнів-інтернаціоналістів, як і ветеранів Другої світової війни, чорнобильців, повинні у повному обсязі забезпечуватися державою. І влада у цьому випадку не має морального права нехтувати цим обов’язком. «Опозиційна платформа – За життя» та Юрій Бойко борються за реальне виконання пільг та всебічну підтримку ветеранським організаціям і я вірю, що ми зможемо домогтися справедливості щодо соціального забезпечення афганців», — запевнив учасників бойових дій Олександр Стрельченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: